voorgaande
#14/2020-
foto-
Moderne vlampijpketel met oliestookinrichting
11 atm. druk en 150 m² verwarmt oppervlak
Deel van Botermakerij. Karn met een nuttige ton-
Kantoor ‘melkgeld tellen’. In 1955 per 14 dagen.
Bedrag 1e boekjaar -
Bedrag 25e boekjaar -
Beemster De Tijd Gedenkboekje 25 jr. -
De mechanisatie van de melkontvangst
vraagt de aandacht
Deel van het centrifugelokaal waarin 4 centrifuges staan opgesteld. Capaciteit 5000 L. per uur
De veel kleiner en effectievere platenpasteur
annex koeler met zelfregistrerende thermometer. Capaciteit 12.000 L. per uur
Stoommachine met dynamo, vermogen resp 110 P.K. en 100 K.V.A.
De kaasproductie neemt de voornaamste plaats in.
De wei wordt door een pomp via een “korf” afgezogen
De moderne kaasbakken zijn geheel van metaal met ronde hoeken, de binnenbak van roestvrij staal.
Inhoud per bak 4300 L.
Na ‘45 zijn we steeds meer overgegaan tot de aanmaak van Goudse kaas.
Deel van het Wagenpark in 1955
Serie foto’s uit gedenkboekje 25 Jr. De Tijd uit 1955 -
Beemster De Tijd -
Luchtfoto zuivelfabriek ‘De Tijd’ uit gedenkboekje 1955
▲ Top
▲ Top
▲ Top
▲ Top
▲ Top
▲ Top
▲ Top
▲ Top
▲ Top
▲ Top
▲ Top
▲ Top
Geen frame -