voorgaande

naar keuzelijst foto's

#14/2020-10-07

versie-7.0

foto-series

Moderne vlampijpketel met oliestookinrichting

11 atm. druk en 150 m² verwarmt oppervlak

Deel van Botermakerij. Karn met een nuttige ton-inhoud van 2000 L

Kantoor ‘melkgeld tellen’. In 1955 per 14 dagen.

    Bedrag   1e boekjaar - 1930 - ruim f   256.000,–

    Bedrag 25e boekjaar - 1955 - ruim f 2.800.000,–

Beemster De Tijd Gedenkboekje 25 jr. - 1955

De mechanisatie van de melkontvangst

vraagt de aandacht

Deel van het centrifugelokaal waarin 4 centrifuges staan opgesteld. Capaciteit 5000 L. per uur

De veel kleiner en effectievere platenpasteur

annex koeler met zelfregistrerende thermometer. Capaciteit 12.000 L. per uur

Stoommachine met dynamo, vermogen resp 110 P.K. en 100 K.V.A.

De kaasproductie neemt de voornaamste plaats in.

De wei wordt door een pomp via een “korf” afgezogen

De moderne kaasbakken zijn geheel van metaal met ronde hoeken, de binnenbak van roestvrij staal.

Inhoud per bak 4300 L.

Na ‘45 zijn we steeds meer overgegaan tot de aanmaak van Goudse kaas.

Deel van het Wagenpark in 1955

 Serie foto’s uit gedenkboekje 25 Jr. De Tijd uit 1955  - (Heruitgave gedenkboekje ophalen)

Beemster De Tijd - nu Cono KAASMAKERS

Luchtfoto zuivelfabriek ‘De Tijd’  uit gedenkboekje 1955

 Naar Beemster

 Top

 Top

 Top

 Top

 Top

 Top

 Top

 Top

 Top

 Top

 Top

 Top

   Geen frame - ga naar - www.zuivelhistorienederland.nl