voorgaande
#14/2020-
foto-
Het hart van de fabriek: hier ondergaat de melk de nodige voorbereiding
Na de koeling (links) wordt de melk voor verdere bewerking in de tanks (rechts) bewaard
De “melkontvangst”. Hier wordt de aangevoerde melk gewogen.
Een afdeling van de melkinrichting waarin de flessen machinaal gereinigd, gevuld en van kroonkurkafsluiting worden voorzien
Administratie en boekhouding bedienen zich van moderne mechanische kantoormachines. Een kijkje in een der kantoorlokalen. Inzet: de onlangs overleden boekhouder, de heer C. Koorn
Lutjewinkel -
Foto-
De tanks, waarin de room, welke voor boterbereiding bestemd is, wordt aangezuurd.
Op hygiënische wijze worden massale kluiten boter door de botervormmachine op het juiste gewicht verpakt
Twee maal kaasbewerking
Een der grote karnkneders wordt geledigd.
Links op de foto de pekelbakken, rechts de stellingen met jonge kaas
Links: het onderzoeken van de melk op vuilgehalte, waartoe zij door zuivere watten gezeefd wordt. Rechts: een onderdeel van het bepalen van het vetgehalte van de melk, het z.g. centrifugeren.
Stoomketels en stoommachine Zuivelfabriek Lutjewinkel
Foto’s C.Z. West-
Geen frame -