#Ge/2020-
voorgaande
voorgaande
Nijmegen -
Nijmegen div.
Flessenpost uit den heerlijken vruchtentuin
Nijmegen -
Eind juli werd een melkfles van Melkerij Erlecom uit Nijmegen met daarin een brief gevonden.
De melkerij stond aan het begin van de vorige eeuw aan de Nijmeegse Barbarosastraat 47.
Door de beugelsluiting was de fles waterdicht afgesloten, waar-
Nijmegen onbekende datum
Vinder,(s)
Dit papier is beschreven, zooals de datum laat zien op den 18 den mei 1912, door Hendr. Gerh. Bionda in bijzijn van Joh. Huisman en Joh. v. Welie, eerstgenoemde uit Assen met anderen woorden, Huisman, en van Welie uit Nijmegen, Burghard v.d. Berghstraat 113 en schrijver dezes woont ook te Nijmegen, van Goorstraat No 85a.
Huisman woont Kanaalstraat 4 Assen.
Als dit papier gevonden wordt, wil de vinder dan zoo goed zijn om ons een aansichtkaart te sturen van hieruit. Het kan jaren duren maar het kan ook door een of ander toeval eerder gevonden worden. Nog zij vermeld dat dit blad geschreven met een vulpenhouder (Swan) in ’t voorste gedeelte van den heerlijken vruchtentuin.
Hopende dat mijn verlangen bevredigd wordt, noem ik mij
HG Bionda
Via Mail: 14-
In de lijst met melkfabrieken zie ik ook de melkfabriek van mijn overgrootvader staan : Melkfabriek Erlecom, Barbarossastraat te Nijmegen. Mijn overgrootvader Antonius T.W. Sliepenbeek heeft deze in 1909 opgericht samen met zijn broer Willem. Zijn melk was afkomstig van de boerderij in Erlecom met rond de 100 koeien. Afzet van melk was in die tijd niet gegarandeerd en er was concurrentie van kleinere boeren die zich hadden verenigd in een coöperatie op het Kelfkensbosch, Vandaar dat mijn grootvader zelf een fabriek stichtte. De fabriek heeft tot 19 september 1944 bestaan, op die dag is de Barbarossastraat in brand gestoken door de Hitler Jugend nadat op 17 september amerikaanse parachutisten bij Groesbeek waren gedropt om de brug over de Waal veilig te stellen (Market Garden). Van de fabriek en het woonhuis bleef niets meer over. Na de oorlog is mijn opa met een melk-
▲Terug naar Lijst Nijmegen eerste pagina
Geen frame -
Off-
Bron foto bovenvermelde site Foto: Gemeente Nijmegen