voorgaande
#32/2020-
vanaf 1980
Vanaf 1980
Molenschot Bastiaansen 1973-
Bastiaansen Kaas failliet Bron: www........
26-
MAASTRICHT, 26 augustus -
Bastiaansen Kaas in Molenschot, een dochteronderneming van Swenty Milk waar sinds de oprichting in 1993 biologische melk wordt verwerkt, is ook failliet verklaard. De melk wordt sinds 22 augustus opgehaald door drie Nederlandse bedrijven: melkpoederproducent Hyproca (Ommen), zuivelhandelsmaatschappij Apollo (Nijmegen) en kaasbedrijf Henri Willig uit Katwoude (schapenmelk).
Piet Boons, voorzitter van Natuurweide, de belangenvereniging van biologische melkveehouders gaf in de Limburgse krant aan, dat het ondanks de faillietverklaring van Bastiaansen Kaas nog steeds mogelijk is, dat boeren zelf deze dochter-
meer over Swenty Milk zie AGD
Zoeken op: Swenty milk; Fabrelac; Peroma; ed.
Molenschot
SV: Bio Kaas BV Aardstraat 31 5124 RW Molenschot Nederland
Bron:http://bastiaansen-
Geschiedenis
De geschiedenis van Bio Kaas B.V.
De geschiedenis van Bio Kaas gaat reeds decennia terug. Begin zeventiger jaren van de vorige eeuw begon de grondlegger van dit bedrijf Jan Bastiaansen met het vormen van de pijlers onder het bedrijf dat uitgroeide tot wat het vandaag is.
In chronologische volgorde volgen hieronder de belangrijkste gebeurte-
1973 – Op zoek naar een hobby volgt Jan Bastiaansen een cursus kaas-
1974 – In zijn garage aan huis wordt er opgestart met de verwerking van 700 liter rauwe koeienmelk.
1975 – De eerste leveringen worden gedaan aan De Kleine Aarde, één van de eerste biologische groothandels.
1979 – Het bedrijf groeit snel en een nieuwe productie faciliteit wordt gebouwd op de locatie waar het Bio Kaas B.V. zich nog steeds bevindt. Het richt zich op twee takken: kaasmaken en het opfokken van stieren.
1982 – De eerste windmolen wordt geplaatst waarmee een deel van het benodigde elektrisch verbruik zelf wordt opgewekt.
1984 – De business groeit door en verwerkt jaarlijks 3 miljoen liter melk. Er wordt een productiehal voor natte zuivel zoals boter, karnemelk en yoghurt gebouwd.
1990 – Het opfokken van stieren wordt gestaakt en de stallen worden omgebouwd naar magazijnen.
1995 – Natte zuivel is niet langer meer een speerpunt voor Bastiaansen en het focus wordt nu volledig gericht op het maken van kaas. De eerste trials van brie worden ingezet.
1996 – Een nieuw kaaspakhuis wordt gebouwd en twee pekelbaden wor-
1998 – Verdere specialisatie in bijzondere kazen, investeringen in rijpings-
1999 – Bastiaansen B.V. wordt verkocht aan het Limburgse Swenty Milk.
2001 – De range aan specialties wordt verder uitgebreid door de ontwik-
2002 – Swenty Milk gaat failliet waardoor ook Bastiaansen B.V. Uitein-
2002 – Rouveen Kaasspecialiteiten neemt het bedrijf in Molenschot over en wordt in Bio Kaas B.V. hernoemd. De productie van Goudse soorten wordt naar Rouveen overgeheveld en de productie van rood cultuur kaas en blauwe schimmelkaas in Molenschot expandeert verder.
Door het samenvoegen van de eigen productie, de biologische kruiden-
Geen frame -